یک نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت ارتش یمن تحرکات نظامی عربستان برای آغاز جنگ زمینی را ناکام گذاشت اوج وقاحت ترامپ: نفت ونزوئلا هدیه به مردم آمریکاست! افشای جزئیات تجارت ترامپ در بحبوحه جنگ تروریستی علیه ایران تنگه هرمز یقه صهیونیست‌ها را گرفت؛ سوخت در اسرائیل گران شد اعتراف رسانه عبری: فقط حمله هوایی انجام دادیم و دیگر هیچ اضطراب و بی‌پولی جنگ ترامپ علیه ایران در خانه‌های نظامیان آمریکایی طالبان: امنیت مرزها تأمین است کشورهای منطقه نگران نباشند هشدار شدید فرماندهان ارشد آمریکا به هگست درباره ادامه جنگ علیه ایران حماس: تروریسم شهرک‌نشینان با حمایت مستقیم نتانیاهو ادامه دارد شیخ نعیم قاسم: شکست اسرائیل در سه جنگ به دلیل پایداری مردم بود روسیه: هرگز از سلاح هسته‌ای به‌عنوان ابزار ارعاب استفاده نمی‌کنیم سفیر آمریکا گزافه‌گویی ضدایرانی وزیر خزانه‌داری را تکرار کرد آمریکا دنبال مالکیت میادین نفتی ونزوئلا/غارت 90 میلیارد بشکه نفت مفت جو کنت مدعی شد: آمریکا می‌تواند به ایران با سلاح هسته‌ای حمله کند غریب‌آبادی: هیچ کشتی‌ای بدون مجوز ایران نمی‌تواند از تنگه هرمز عبور کند

قدردانی رئیس‌جمهور صربستان از حمایت‌های روسیه

قدردانی رئیس‌جمهور صربستان از حمایت‌های روسیه «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان در بحبوحه تنش‌ها با کوزوو و مداخلات کشورهای غربی، طی یک مصاحبه از حمایت‌های مسکو از بلگراد حمایت کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۰۸ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 29
کد خبر: ۱۶۵۸۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حالی که مداخلات کشورهای مختلف در مناقشات صربستان با کوزوو، رئیس‌جمهور صربستان به تمجید از مواضع روسیه پرداخت.

 

منابع رسانه‌ای روسی از مصاحبه الکساندر ووچیچ رئیس‌جمهور صربستان در مصاحبه با «پینک» درباره تشدید مناقشات خبرساز اخیر این کشور با کوزوو اظهارنظر کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «تاس»، رئیس‌جمهور صربستان از مسکو بابت حمایت سیاسی از بلگراد در مناقشه اخیر با کوزوو قدردانی کرد و گفت: «من بارها از روسیه برای حمایتی که از ما می‌کند تشکر می‌کنم».

 

الکساندر ووچیچ ادامه داد: «از حمایت سیاسی آنها تشکر می‌کنم. من از چین و از هند تشکر می‌کنم. من از همه آنها سپاسگزارم».

 

رئیس‌جمهور صربستان البته اعلام کرد که که این کشور باید درباره کاهش تنش با کشورهای غربی، یعنی «با کسانی که در کنار کوزووی به رسمیت شناخته نشده هستند»، گفت‌وگو کند.

 

وی افزود: «ما در حال مذاکره با افراد بی طرف نیستیم. آنها کسانی هستند که از قطعنامه ۱۲۴۴ (شورای امنیت سازمان ملل) پیروی نمی‌کنند و این کشور را بمباران و آن را ویران کردند. با این حال، ما با آنها صحبت می‌کنیم زیرا آنها نیروهای خود را در کوزوو دارند».

 

پیش از این، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه از موضع دولت صربستان در مناقشات با منطقه خودمختار کوزوو حمایت کرد.

 

پسکوف روز چهارشنبه طی نشست خبری در کرملین ضمن رد ادعای کوزوو مبنی بر اینکه صربستان تحت نفوذ روسیه قصد دارد این منطقه را بی‌ثبات کند، گفت: «صربستان یک کشور مستقل است و این کاملا اشتباه است که به دنبال نفوذ مخرب روسیه در آنجا باشیم».

 

به گفته وی، «صربستان حاکمیت مستقلی دارد و طبیعتاً از حقوق صرب‌هایی که در چنین شرایط سختی زندگی می‌کنند، محافظت می‌کند و در صورت نقض این حقوق واکنش تند نشان می‌دهد».

 

سخنگوی کرملین افزود: «روسیه به‌دلیل داشتن روابط بسیار نزدیک تاریخی و معنوی با صربستان، به دقت آنچه را که اتفاق می‌افتد و نحوه رعایت و تضمین حقوق صرب‌ها را رصد می‌کند».

 

شامگاه چهارشنبه بود که مقامات کوزوو سومین گذرگاه مرزی با صربستان - که بزرگترین مسیر مواصلاتی بین دو طرف است - را نیز مسدود کرده و دولت صربستان نیز از روز دوشنبه ارتش را در بالاترین سطح هشدار قرار داده است.

 

منطقه کوزوو که اکثریت ساکنان آن آلبانی‌تبار هستند، بعد از جنگ سال‌های ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ با دولت صربستان، اعلام استقلال کرد اما بلگراد فقط اجازه خودمختاری به آنها داد. حدود ۵۰ هزار صرب در شمال کوزوو زندگی می‌کنند که حکومت مستقر در «پریستینا» یا وضعیت خودمختاری این منطقه را قبول ندارند.

 

اتحادیه اروپا، آمریکا و ناتو ضمن درخواست از صربستان و کوزوو برای اجتناب از اقدامات تحریک‌آمیز بیشتر، خواستار خویشتن‌داری دو طرف شدند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار